En kort förklaring
När vi pratar om implicerade odds så är vi, som nämndes tidigare, inte fokuserade på vad potten innehåller just för stunden utan snarare vad den har att erbjuda i senare rundor om du får den hand som du är ute efter. Om du vet att spelarna kommer att fortsätta att pumpa in pengar i potten även när du lyckats dra till din hand så kan det alltså vara motiverat att slänga in kostnaden för en satsning även om potoddset ligger något lägre än oddset för att lyckas dra till din hand på turn-kortet.

Implied odds är kanske inte mest tillämpart i just fixed limit (även om det givetvis gäller här också) utan blir lite mer intressant vid no-limit och pot-limit-borden.

Låt oss till exempel säga att en spelare, i vilseledande syfte, väljer att slowplaya sina par i ess och tior på floppen för att få fler spelare med sig i en omgång no limit Hold’em. Genom att göra detta riskerar han, om han inte behärskar foldandets konst, att riskera hela sin chipstack om någon lyckas dra till en starkare hand. De implicerade oddsen för ett lyckat drag blir nämligen mycket stora för motståndarna som kanske betalat $2 för att se nästa kort men i slutändan lurat av den spelare som valde att slowplaya hela hans chipstack med ett lyckat stegdrag. Det är sådana lektioner i Implicerade Odds som man ganska ofta ser när man spelar NL Texas Hold’em online. Som regel – gör det dyrt för dina motståndare att följa med om du spelar NL om du inte har en helt säker hand.

Som ytterligare exempel kan det vara motiverat att se floppen med de flesta händer om det sitter en galning vid bordet som är beredd att satsa hela sin chipstack med ett ynka högt par. En spelare on tilt kan ge en rätt fina implicerade odds.

Nog om detta eftersom du förmodligen redan snappat upp vad det handlar om i och med tidigare oddskapitel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *